• de duurste koffie

  • de duurste koffie

  1. 1
  2. 2
Blue Mountain koffiebonen

We hebben voor u een selectie gemaakt van de 5 duurste koffiesoorten ter wereld die absoluut de moeite waard zijn om eens uit te proberen als echte koffieverslaafde.

5. Blue Mountain Coffee: €35,- per 500 gram

De oosterlijke rand van de adembenemende Blue Mountains in Jamaica is de geboorteplaats van deze bijzondere en geliefde koffie. De Blue Mountain Coffee staat bekend om de milde zachte smaak met een klein bittertje. De bonen van deze koffie staan ook bekend als de basis van de koffielikeur Tia Maria.

4. Fazenda Santa Ines Coffee: €40,- per 500 gram

Afkomstig uit Minas Gerais in Brazilië wordt deze koffie op de Fazenda Santa Ines boerderij op bijzondere ambachtelijke wijze geproduceerd. Er zijn geen geautomatiseerde processen gebruikt bij het maken van deze koffiebonen. De smaak wordt beschreven als een bepaalde zoetigheid van karamel en gele bessen. De koffie staat bekend om de unieke smaak en aroma’s en de continue kwaliteit van het product.

3. St. Helena Coffee: €60,- per 500 gram

De St. Helena Coffee is (zoals de naam al aangeeft) afkomstig van het kleine eiland St. Helena, gelegen in de Zuid-Atlantische Oceaan. Het subtropische eiland is slechts 75 vierkante kilometers groot en is de thuisplaats van de ‘Green Tipped Bourbon Arabica’ die alleen op dit eiland groeit. Doordat de boon erg kwetsbaar is moet hij voorzichtig worden geoogst waardoor deze koffiesoort zijn hogere prijskaartje krijgt. De koffie staat bekend om de zeer fruitige smaak en bijzondere geur.

2. La Esmeralda: €80,- per 500 gram

In de bergen van West-Panama ligt de unieke Esmerelda Jaramillo boerderij waar deze bijzondere koffie wordt geoogst. Door het koude klimaat heeft deze boonsoort de meest pure koffie smaak die er te vinden is. Er worden maar 100 zakken per oogst gemaakt waardoor deze koffie zeer lastig is om aan te komen. Maar mensen die het eenmaal hebben weten te bemachtigen willen niks anders meer.


Kopi Luwak Tang

1. Kopi Luwak: tussen de €90,- en €450,- per 500 gram

Dit is de meest dure en luxueuze koffiesoort ter wereld. ‘Kopi’ is het Indonesische woord voor koffie en ‘Luwak’ is een diersoort die erg graag de rauwe rode koffiebessen eet. De luk kan de bonen die in de koffiebessen zitten niet vergeten waardoor het dier de bonen weer afscheidt. Door dit proces krijgen deze bonen een uiterst bijzondere smaak wat in fantastische koffie resulteert. De boonsoort is wereldwijd te verkrijgen maar in Indonesië is de koffie een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld hier in Nederland.

In dit artikel: wat koffie te maken heeft met seks – en enkele andere dingen die je nog niet wist over koffie. Het dagelijks drinken van enkele kopjes koffie houdt je alert, verbetert je geheugenfuncties en verkleint mogelijk de kans op enkele nare ziektes. Koffie is een veelzijdige drank die wereldwijd gedronken wordt, hoewel niet iedereen er goed tegen kan. Wat je nog niet wist over koffie lees je hier!Bronnen: Wikipedia, , eigen ervaring

Colors